Hiihtotunneli


Jämin hiihtotunneli on avoinna syksystä pitkälle kevääseen (kts. aukioloajat ja hinnat). Hiihtotunneli on valoisa, viihtyisä hiihtopaikka. Hiihtomatkaa 625 metriä pitkässä tunnelissa kertyy 1250 m sekä perinteisen että vapaan tyylin hiihtäjille. Perinteisen ladut kulkevat molemmilla reunoilla ja keskellä on vapaan hiihtotyylin rata. Tunnelin leveys on 8 metriä. Tunneli on koko matkaltaan maanpäällistä rakennusta.

Vaihteleva latuprofiili luo sopivasti haastetta sekä harrastajille että aktiivikäyttäjille. Korkeuseroa löytyy 11 metriä. Lämpötila tunnelissa n. -4 astetta.

Hiihtotunnelin palveluosassa pukuhuoneet sekä suihku- ja saunatilat miehille ja naisille.

Tiedustelut

Jämikeskus
+358 (0) 40 573 6120 tai +358 (0) 440 577 800
myynti@jamikeskus.fi

Ulkoladut


Valaistua latuverkostoa 7 km

Valaistu latuverkosto sijaitsee Jämin lumisimmilla alueilla, missä hiihtokausi on pisin. Valaistua viiden kilometrin lenkkiä voidaan käyttää kilpailuissa, koska siihen kuuluu vaativia nousuja ja laskuja mäntymetsän harjurinteille.
Vaativat nousut voidaan ohittaa Jämin ja hiihtohissin välillä, jolloin edestakaista helppoa hiihtolenkkiä kertyy neljä kilometriä.
Valaistuun latuun liittyy hiihtostadionin lenkki (2 km), joka sisältää vaativan laskun ja nousun.

Kuntoladut 5 ja 10 km


Kuntoladuilla on 4-5 metriä leveät urat, jotka kunnostetaan 3 metriä leveiksi vapaata ja perinteistä hiihtotyyliä varten. Kuntoladut eivät sisällä vaativia laskuja tai nousuja. 10 kilometrin lenkki on jatkolatu 5 kilometrin ladulle.
Kuntoladut kunnostetaan valaistun latuverkoston jälkeen.

Kilpaladut 3, 5 ja 10 km


Kilpaladut sijaitsevat Soininharjun ja Niiniharjun vaativilla osuuksilla. Jämin alueen kilpalatuja käytetään mm. SM-kisoissa, kansallisissa Jämin Kisoissa ja Satakunta-hiihdoissa. Kilpaladuilla on kansainvälisen hiihtoliiton sertifikaatti.

Yhdyslatu Jämi-Mielahti


Yhdyslatu Jämikeskuksen ja Mielahden mökkialueen välillä. Kunnostetaan Jämikeskuksen muiden latujen jälkeen.

Yhdyslatu Jämi-Kuninkaanlähde ja edelleen kohti Kankaanpäätä

Jämin ja Kuninkaanlähteen välinen yhdyslatu kulkee helpossa maastossa ilman vaativia nousuja ja laskuja. Matka on 11 km.

Yhdyslatu Jämi-Vatula

Yhdyslatu kunnostetaan latuverkostojen väliseltä alueelta Pirkan Hiihtoa varten maaliskuulla. 

Latukartan saat tästä