Henkilön Lauhanvuori - Hämeenkangas Geopark project kuva.

Ajankohtaista tietoa Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark -projektista.

Luettavaksesi Lauhanvuori - Hämeenkangas Geoparkin ensimmäinen digilehti

Jmi120908f

Harjulla1

Harjulla3 (kopio)

Lumi21 (kopio)

Kulta

 << Etusivulle | < Luonto- ja liikuntakeskus


Jämiä ympäröivä luonto

Jämin luonnossa on mahdollisuus monenlaiseen tekemiseen. Jämin luontopolut ja ainutlaatuiset nähtävyydet takaavat rauhallisia hetkiä luonnon helmassa. 

Osa Jämin alueesta kuuluu luonnonsuojelualueeseen ja siellä voitkin nähdä harvinaistuneita harjukasveja, kuten hietaneilikkaa, harjukeltaliekoa ja kangasajuruohoa.

Opastetut luontopolut, maastopyörä-, ratsastus- ja sauvakävelyreitit sekä kiintorastiverkosto haastavat vaativankin liikkujan. Jämillä on myös laaja ja monipuolinen latuverkosto, josta voi valita mieluisan reitin. Reittien varrelta on monia kotia ja laavuja, joissa voi levähtää ja nauttia eväitä. 

Tutustu myös Metsähallituksen julkaisemaan monipuolisesti alueestamme kertovaan lehteen Lauhanvuoren-Hämeenkankaan luontomatkailualue

Lauhanvuoriregion.fi-internetsivusto on Lauhanvuoren - Hämeenkankaan luontomatkailualueen asiakaspalveluverkoston kehittämisprojektin tuloksena syntynyt kokonaisuus. Kannattaa tutustua.

Outdoors Satakunnan sivuilla on julkaistuna Koivistonkierros 4,5 km ja Harjuluontopolku 4,5 km

Geopark projekti hanke toteutuessaan vaikuttaa myös Jämillä, lisää tietoa hankkeesta tästä. Projekti tuottaa materiaalia Hämeenkankaan luonnosta, tässä hieno video

Erilaisia karttoja on hiihtotunnelin Lumikahvilassa.

Monipuolisen maaston ansiosta Jämillä on järjestetty erilaisia urheilutapahtumia kuten SM-hiihdot, Talvitriathlonin MM-kisat sekä SM-kisat, Jämi-Jukola sekä Jämi147, johon kuuluu Jämi42 -SKI, Jämi84 - MTB ja Jämi21 - XC RUN.

Lisätietoa Hämeenkankaasta luontoon.fi -sivuilta.

Kesäkartta  /  Talvikartta

Jämin lähikunnissa on mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen, esim. Seitsemisen Luontokeskus on poikkeamisen arvoinen paikka. Kartat näihin kohteisiin saat tästä:

Seitseminen  /  Lauhavuori  /   Kauhaneva-Pohjankangas


IMG 1455

Lumi28